Interseco
Leidsestraatweg 77
2594 BB Den Haag
(070) 339 99 00
|    Home   |    Organisatie   |    Services   |    Ervaring   |    Actueel   |    Contact   |   

   NAVIGATIE
Publicaties


Zoeken op deze site
 
Language: 
-


Opleiding in Schotland geeft rijvaardigheid extra dimensie


Naar aanleiding van vragen uit de markt om het rijden aan de linkerkant van de weg te oefenen, organiseerde Interseco een training in Schotland. Met geheel andere verkeersomstandigheden dan in Nederland, geeft een opleiding in Schotland rijvaardigheid een extra dimensie.

Alleen voor gevorderden
In 2008 startte Interseco met de voorbereidingen en in 2009 ging de training van start met vier cursisten. Ed van den Oever, manager van de afdeling Training Services: ‘Gezien de moeilijkheidsgraad is deze training alleen bedoeld voor directiechauffeurs die naast onze Basisopleiding ook de Veiligheidsopleiding niveau B hebben afgerond.’

 

Veel verschillende verkeerssituaties
De training voert dwars door de Schotse Hooglanden. Van den Oever: ‘In Schotland heb je te maken met links rijden en dat verhoogt de moeilijkheidsgraad van alle handelingen. Daarnaast krijgen cursisten te maken met veel verschillende verkeerssituaties: veel bochten, het inhalen op enkelbaanswegen, het rijden op verkeerspleinen en in een bergachtige omgeving.’
 

Positieve reacties
De training neemt in totaal vier dagen in beslag. De start is in Nederland.

  image/jpeg
‘Na aankomst in Newcastle rijden we via binnenweggetjes richting Glasgow,’ vertelt Van den Oever. ‘Hier begint het moeilijkste deel: het rijden door de Highlands bij daglicht en in het donker. Op de laatste dag gaan we naar Edinburgh en oefenen allerlei praktijksituaties met twee auto’s.’ Gezien de positieve reacties zal Interseco deze training ook in 2010 aanbieden.

Trainingen in het buitenland
Interseco organiseert regelmatig trainingen in het buitenland, zoals in België en Duitsland en in februari 2010 biedt Interseco een wintertraining in Zweden.

 

Kijk op het overzicht van onze trainingen.

 

 

De volledige tekst van dit artikel kunt u vinden in ons magazine Interseco InSight.

De PDF hiervan kunt u downloaden.